دیجیتال مارکتینگمارکتینگ

ریبرندینگ (Rebranding) و 10 مرحله معجزه گر

ریبرندینگ (Rebranding) یا تعریف مجدد برند با بازنگری عمیق در کلیات و جزئیات آن می باشد . اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید شاید از خود بپرسید که Rebranding ناجی تجارت شما در لحظه کنونی خواهد شد یا خیر ؟ در ادامه این مقاله در وب سایت دیجیتال برند به سوالات شما در حوزه ریبرندینگ پاسخ جامع خواهیم داد .

ریبرندینگ شامل چه موارد می شود ؟

سوال خوبی است ! اما برای پاسخ دادن ابتدا باید درباره برندینگ اطلاعاتی داشته باشیم . برند سازی یکی از استراتژی های مهم در بازاریابی می باشد، که بدون آن هیچ کسب و کاری امکان دوام در این بازار پر رقابت را نخواهد داشت .

برندینگ شامل تعریف موارد مختلفی می شود که هویت بیزینس شما را شکل خواهد داد که عبارتند از :

  • نام برند
  • لوگو
  • هویت بصری
  • لحن برند ( شامل صدای برند، موسیقی، و ادبیاتی که استفاده می شود )
  • محتوا و ارتباطات
  • تجربه مشتری
  • استراتژی بازاریابی
  • ارزش های برند
  • تجربه های تحت برند
  • ارتباط با اجتماعات مختبف و تعریف مسئولیت های اجتماعی
  • توسعه هویت برند
  • بازخورد و ارزیابی

برخی از موارد ذکر شده جزء  قسمتهای مهم تشکیل دهنده برند بوک هر شرکت و مجموعه ای می باشند . که البته  برند بوک هم بخش لاینفک و مهمی از استراتژی برند سازی محسوب می شود، و اتفاقا یکی از قسمتهایی است که در ریبرندینگ به شکل کاملا اساسی دچار تغییر و تحول خواهد شد .

ریبرندینگ در چه زمانی حیاتی می باشد

ریبرندینگ به طور مشخص در زمانیکه رقبای قدرتمند و خلاق شما به سرعت در حال تصاحب بازار می باشند، ضروری و حیاتی است . اما مهمتر از آن در زمانی است که پرسونای مخاطبین شما دچار تغییر عادات بنیادین شده اند یک اقدام فوق ضروی تلقی خواهد شد .

اگر کسب و کار شما هم در معرض خطر است به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از هرکاری دست به تحقیقات مجدد در بازار بزنید، تا دریابید که رقبای شما در کجا ایستاده اند و مشتریان شما چه چیزی را طالب هستند .

در Rebranding از تجربه های شرکتهای بزرگ بهره ببرید

در ریبرندینگ باید از تجربه شرکتهای بزرگ و مطرح جهانی بهره ببرید . شاید با خود بگویید که جنس کسب و کار شما با آنها زمین تا آسمان متفاوت است، اما باز هم می توانید از تجربه آنها به طور کلی منتفع شوید .

بررسی کنید کدام یک در ریبرندینگ موفقیت بیشتری را کسب کرده اند و کدام یک دچار افت حبوبیت بیشتری مدر برند خود شده اند .به طور مثال شرکت اکس ” X ” متعلق به ایلان ماسک با تغییر لوگو و نام تجاری شبکه اجتماعی فوق محبوب توئیتر دچار ریزشهای محسوسی در کاربران حال در بخش کاربران عادی یا شرکتهای تجاری شده است .

شرکتهایی که در ریبرندینک موفق یا ناکام مانده اند

باید در نظر داشته باشید که ریبرندینگ یعنی یک دگرگونی بنیادین که مانند یک زلزله سنگین در بیزینس شما نمایان خواهد شد . اما این کار به این سادگی ها هم رقم نمی خورد، شرکتهای بسیاری بوده اند که در این امر ناکام مانده اند که برخی از آنها عبارتند از :

  • New Coke : در دهه ۱۹۸۰، شرکت Coca-Cola تصمیم به تغییر فرمول خود برای ایجاد نسخه جدیدی از محصول گرفت. این تغییرات باعث ایجاد نسخه “New Coke” شد که با عکس‌العمل منفی مصرف‌کنندگان مواجه شد و سرانجام شرکت مجبور به بازگشت به فرمول اصلی خود شد.
  • JC Penney : این شرکت در سال‌های اخیر تلاش‌های متعددی برای ریبرندینگ و تغییر استراتژی بازاریابی داشته است، اما بسیاری از این تلاش‌ها ناموفق بوده‌اند که باعث کاهش درآمد و از دست دادن مشتریان شده است.
  • BlackBerry : این شرکت در گذشته به عنوان یکی از پیشگامان در صنعت تلفن همراه شناخته می‌شد، اما با ورود رقبا مانند iPhone و تغییرات در ترجیحات مصرف‌کنندگان، BlackBerry نتوانست بازار را حفظ کند و در اثر تلاش‌های ناکام در ریبرندینگ، به شکست مواجه شد.
  • Blockbuster : در حوزه اجاره فیلم و بازی‌های ویدیویی، Blockbuster یکی از برندهای پرطرفداری بود، اما با رشد خدمات استریمینگ آنلاین مانند Netflix، Blockbuster از دست رفت و در نهایت توقف فعالیت خود را اعلام کرد.
  • Nokia : این شرکت یکی از پیشگامان در صنعت تلفن همراه بود، اما با ورود رقبا مانند iPhone و سیستم‌عامل اندروید، نتوانست رونق خود را حفظ کند و در نهایت بخش بزرگی از بازار را به رقبای خود از دست داد.

اما این پایان ماجرا نیست بسیاری از شرکتها هم در زمینه ریبرندینگ بسیار موفق عمل کرده اند، با مثال موارد ناموفق میخواستیم خاطر نشان شویم که در زمان ریبرندینگ ممکن است دچار خطاهای استراتژیک شوید که وضعیت برند شما را از آن چیزی که هست وخیم تر شود .

حالا چند مثال از ریبرندینگ در شرکتهای معتبر جهانی می آوریم که توانسته اند جهش عظیمی را در صنعت خود داشته باشند  :

  • Coca-Cola : با استفاده از استراتژی‌های بازاریابی خلاقانه و تغییرات در بسته‌بندی محصولات، Coca-Cola توانسته است به عنوان یکی از برندهای معروف و شناخته شده جهان شناخته شود.
  • Adidas : با تمرکز بر روی تولید محصولات با کیفیت بالا و همچنین ایجاد ارتباط مستقیم با مشتریان از طریق رویدادها و فعالیت‌های اجتماعی، Adidas توانسته است برند خود را به یکی از محبوب‌ترین برندهای ورزشی دنیا تبدیل کند.
  • Netflix : با تغییر استراتژی کسب و کار از اجاره DVD به ارائه محتوای استریمینگ آنلاین، Netflix توانسته است به یکی از برندهای محبوب و مورد اطمینان در صنعت تلویزیون و سینما تبدیل شود.
  •  Uber : این شرکت با تغییر تجربه مشتری در صنعت حمل و نقل عمومی و ارائه خدمات نوآورانه، توانسته است برند قدرتمندی را در این صنعت ایجاد کند.
  • Tesla : با تمرکز بر فناوری‌های پیشرفته و ارائه خودروهای الکتریکی با عملکرد بالا، Tesla توانسته است به یکی از برندهای برتر در صنعت خودروسازی تبدیل شود.

بعد از شرح مختصری درباره Rebranding حالا زمان آن فرا رسیده است که بدانیم هدف اصلی از انجام این کار چیست، و چگونه مراحل آن باید پیاده سازی می شود .

هدف اصلی ریبرندینگ چیست

هدف اصلی ریبرندینگ دستیابی به مشتریانی است که نیاز آنها از محصولات شما بر اساس سبک و میزان برند سازی در یک محصول بوسیله رقبای شما تغییر کرده است . حالا شما چیدمان جدیدی را در مبحث برند سازی کسب و کار خود بر اساس پرسونای مخاطبان تغییر کرده نیاز خواهید داشت .

مراحل انجام بازنگری در برند خود یا همان ریبرندینگ می تواند شامل موارد ذیل شود :

  1. انجام تحقیقات بازار  مجدد ( شامل تحقیقات اولیه و ثانویه )
  2. تعیین دقیقتر پرسونای مخاطب و شناسایی دقیق خواسته های مخاطبین و مشتریان قدیمی
  3. تعریف مجدد برند بوک

انواع روشها در ریبرندینگ کدامند

انواع روشها در ریبرندینگ کاملا به این موضوع بستگی دارد که کسب و کار شما در چشم مشتریان بالفعل و بالقوه در کجا ایستاده است . بسته به تغییراتی که در نگرش پرسونای مخاطب شما ایجاد شده است ریبرندینگ و میزان شدت آن می تواند متفاوت باشد .

انواع روشها در ریبرندینگ  براساس میزان تغییرات عبارتست از :

  1. ریبرندینگ دگرگون کننده
  2. ریبرندینگ اصلاحی

ریبرندینگ دگرگون کننده عمیقا به دنبال تغییرات گسترده و شاید بتوان گفت انقلابی در معرفی تصویر جدیدی از یک کسب و کار میباشد . اما در ریبرندینگ اصلاحی شاهد برطرف کننده نقاط ضعف هایی هستیم که چهره برند را به طور بنیادی دچاز تغییر و تحول نخواهد کرد .

در نهایت ریبرندینگ یا ادامه راه برندینگ

در نهایت اینکه شما تصمیم می گیرید که ریبرندینگ انجام دهید یا خیر بستگی به شما دارد ؟! اما نکته قابل تامل این است، اگر میخواهید از صحنه رقابت حذف نشوید شما نیاز به خلاقیت و ایده های جدیدی دارید که در حقیقت می توان نام تغییرات کوچک و مستمر را نوعی ریبرندینگ اصلاحی در مقیاس کوچک دانست، در نتیجه شما همیشه در یک روند اصلاحی برای برند خود می باشید .

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا